Competentieontwikkeling

Doorgaans wordt talent bepaald op basis van prestaties uit het verleden of helaas nog steeds alleen op ‘onderbuikgevoel’. Er kleeft een groot afbreukrisico aan het klakkeloos veronderstellen dat degenen die op dit moment als beste presteren ook degenen zijn die als potentieel moeten worden aangemerkt voor een nieuwe, toekomstige rol.

Voor een toekomstige rol kunnen andere competenties nodig zijn dan voor de huidige rol. Belangrijk is om dan vooraf in te schatten of de nieuwe competenties überhaupt ontwikkelbaar zijn. Daarmee kan worden voorspeld of iemand succesvol gaat zijn in die toekomstige rol.

Alleen op deze manier kunnen talenten in de juiste richting worden begeleid en kan hun nieuwe positie succesvol worden.

Gerelateerde blogs

Informatie over de MDIEU regeling

Wat levert investeren in duurzame inzetbaarheid écht op? In deze blog lees je hoe de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) organisaties ondersteunt en welke programma’s van Xpro2 onder deze subsidie vallen.

Belonen voor prestatie, een stimulans of een frustratie?

Wat gebeurt er als underperformers evenveel beloning krijgen als highperformers? In deze blog lees je hoe beloningssystemen kunnen stimuleren of juist frustreren – en waarom inzicht in performance en potentieel cruciaal is.

De topics voor HR de komende jaren

HR staat voor grote veranderingen door vergrijzing, technologische druk en een groeiende competentiegap. Deze blog verkent hoe organisaties toekomstbestendig kunnen worden door leiderschap, structuur en potentieel anders te benaderen.

Inzicht nodig?

Plan een vrijblijvend gesprek met een adviseur van Xpro2® over cultuur, leiderschap en organisatieontwikkeling.

Neem contact op